Британският певец Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш обявиха, че

...
Британският певец Елтън Джон и съпругът му Дейвид Фърниш обявиха, че
Коментари Харесай

Елтън Джон и съпругът му даряват $25 млн. за борба с ХИВ

Британският певец Елтън Джон и брачният партньор му Дейвид Фърниш оповестиха, че ще създадат подаяние на стойност 25 милиона щатски $ за битка с ХИВ в Източна Европа и Централна Азия – единственият район, където новите случаи на инфектирани нарастват, заяви фондация Томсън Ройтерс.

Около 1,7 милиона души там са с позитивни проби за ХИВ. Те са към 4 на 100 от всичките 38 милиона случая по света, сочи статистика на Организация на обединените нации. Новите случаи са най-вече на хора, които си инжектират опиати, мъже, които спят с мъже, хора, които дават полови услуги и техните клиенти.

Фондацията на музиканта Elton John AIDS Foundation е учредена през 1992 година в Обединеното кралство, а през 1993 година открива клон и в Съединени американски щати. Работата й посветена напълно на битката с ХИВ и организира акции в поддръжка на профилактиката, обезпечава директни грижи и помощ на хора, живеещи с ХИВ и провежда осведомителни акции за предварителна защита от вируса. Директор на неправителствената организация е брачният партньор на Елтън Джон – Дейвид Фърниш. Той анонсира и идното подаяние:

„ Ръстът (на нови случаи) в тази част на света е трагичен – за последното десетилетие новозаразените са се усили със 72 на 100, а световно броят на случаите е понижен с 23 на 100 ", разясни Фърниш. „ Имайки поради, че разполагаме с принадлежности за попречване и лекуване на ХИВ, това е шокиращо и ние се ангажираме да не изоставяме никого. "

През идващите пет години самодейността ще работи за попречване на нови ХИВ инфекции и за обезпечаване на качествена грижа за ХИВ положителни хора в района. Голяма част от тях се намират в Русия, където ХИВ/СПИН е тематика табу, а хомофобията се приема за обикновено държание. Това затруднява достъпа до проби и лекуване, които са основни за битката с ХИВ, защото медикаментите понижават равнищата на вируса в кръвта и предотвратяват предаването му на различен човек.

 
Спешният фонд за битка с домашното принуждение набра 73 192 лева
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР